Ga naar de inhoud

BTW Schuld

BTW Schuld

Een btw schuld is een saldo dat ontstaat wanneer de btw die u heeft betaald aan leveranciers hoger is dan de btw die u heeft ontvangen van klanten. Dit saldo moet worden afgerekend met de belastingdienst. Als u bijvoorbeeld in een kwartaal 10.000 euro aan btw heeft betaald aan leveranciers en u heeft in datzelfde kwartaal 9.000 euro aan btw ontvangen van klanten, dan heeft u een btw schuld van 1.000 euro. Dit betekent dat u 1.000 euro aan de belastingdienst moet betalen.

Betaaldatum BTW belastingdienst

De btw schuld moet in principe worden betaald aan de belastingdienst binnen drie maanden na het einde van het kwartaal waarin de schuld is ontstaan. Dus als u in het eerste kwartaal van het jaar een btw schuld heeft opgebouwd, dan moet deze schuld uiterlijk op de laatste dag van het derde kwartaal van dat jaar worden afgerekend met de belastingdienst. Houd er rekening mee dat deze termijn kan verschillen per land en per belastingdienst. Raadpleeg daarom altijd de website van de belastingdienst voor het land waar u gevestigd bent om zeker te weten wanneer de btw schuld moet worden betaald.

Regeling met de belastingdienst

Ja, in sommige gevallen is het mogelijk om een regeling te treffen met de belastingdienst voor het afbetalen van een btw schuld. Dit kan bijvoorbeeld als u tijdelijk financiële problemen heeft en niet in staat bent om de btw schuld in één keer af te betalen. In dat geval kunt u contact opnemen met Lisa Belastingspecialisten om te vragen of wij een regeling kunnen treffen. Houd er wel rekening mee dat de belastingdienst in dergelijke gevallen vaak extra kosten in rekening zal brengen, zoals rente en administratiekosten. Het is daarom belangrijk om de regeling zo snel mogelijk na het ontstaan van de btw schuld te treffen om de extra kosten te beperken.

Neem contact met ons op voor de mogelijkheden via whatsapp of stuur ons een mailtje. U krijgt dan
binnen 24 uur een reactie van ons. U kunt ons uiteraard ook bellen.

Blog

Hulp bij beslaglegging

Hulp bij beslaglegging

Als belastingschulden niet worden betaald kan de Belastingdienst verschillende soorten beslag leggen. Indien de Belastingdienst bij u beslag heeft gelegd dan is het heel belangrijk dat u snel actie onderneemt.…
De keuze tussen een eenmanszaak en een BV

De keuze tussen een eenmanszaak en een BV

Veel ondernemende mensen vragen zich af of ze een onderneming moeten uitoefenen in de rechtsvorm van een eenmanszaak of in de vorm van een BV. Het antwoord op deze vraag is…